Cum sa ramai cu picioarele pe pamant?

Se intampla de multe ori sa ne dorim ceva arzator, si sa incepem sa constuim cu puterea imaginarului tot felul de scenarii si situatii in care ne vedem visul implinit. Ei bine, eu sunt de parere ca aceasta trebuie sa fie doar o etapa. Restul cuprinde multa atentie fata de detalii, perseverenta si disciplina pentru a ramane ancorat in realitate si a avansa efectiv catre realizarea acelui vis.

Gold symbol of the victory (first place) 3D renderingTotusi cum sa faci sa ramai cu picioarele pe pamant cand dai de greutati si tentatia lucrurilor placute e mult mai imbietoare?

Spre exemplu, de esti suficient de norocos sa iti identifici jobul cu pasiunile tale, atunci e musai sa ai in vedere faptul ca la un moment dat focul pasiunii se va diminua. Acest lucru se intampla atunci cand ne suprasolicitam, izvorul creativ interior avand nevoie de o perioada de regenerare. Ce e de facut?

Sa te disciplinezi.. tu pe tine! Stii ce-ti doresti, atunci stabileste-ti si ce ai de facut pentru a obtine acel lucru.

670px-Draw-a-Swan-Step-5Apoi fii constient de tot ce se poate intampla pe parcurs! Asadar, poti intampina lucruri care functioneaza din prima, lucruri care necesita mai mult timp si energie din partea ta, lucruri care nu functioneaza si au nevoie de decizii ferme, si lucruri neprevazute care fac imperios sa fii organizat! Esti pregatit pentru toate cele?!

Atunci cand simti ca nimic nu mai merge, ca poate e cazul sa renunti gandeste-te: Ai facut tot ce ti-a stat in putinta si esti pregatit sa iei un alt drum? Fii sincer, pentru ca daca nu ai facut tot ce a stat in mainile tale, vei avea regrete, iar in urmatoarea actiune procesul se va repeta mai devreme sau mai tarziu!

3Gravitatia ne tine aproape de pamant, de radacinile noastre! Pe de alta parte, privim spre cer pentru a ne pune dorinte!

Intre cele doua este locul tau! Tu esti echilibrul dintre realitate si dorinta! Totul depinde de tine si numai de tine. Sfaturi de cum sa ramai cu picioarele pe pamant nu pot sa-ti dau pentru ca acestea se servesc la cerere, insa poti sa-ti reamintesc ca e important din cand in cand sa evaluezi ce faci pentru a identifica ce e de repetat, ce e de reparat si tot ce a mai ramas de explorat! Mult succes sa ai!

Pentru strategii de organizare si evaluare ma gasesti pe elena.capruciu[at]codehr . ro