Cu tine, impreuna in lumea lui Socrate

Acest mesaj este dedicat tuturor celor care indraznesc sa uite pentru 2 minute de caldura de afara dand frau liber imaginatiei. Ce zici? Te bagi la un joc simplu de imaginatie?

Asadar…fie ca ai fost deja in concediu si duci dorul acelor zile, fie ca te gandesti la ce sa pui in bagaj, eu te invit sa mergem in vizita in lumea lui Socrate, acum cateva mii de ani bune.

Te aflii pe o straduta ingusta, pavata cu o piatra de culoarea sidefului. Incaltarile tale, ultima fita in Imperiul Roman iti indruma pasii catre Agora. E dimineata, si se pare ca ai parte de o zi de sarbatoare sau ceva de genul. Cum iti dai seama?

Ei bine… priveste albastrul cerului… sunt nori? Ce forme au?

asculta soapta vantului atat de matinal…Ce iti spune?

Priveste chipurile oamenilor… Zambesc nu-i asa? Oare ce ganduri frumoase ascund zambetele acestea?

18226-big

Gata, prea multa analiza… bucura-te de drum… pana sa iti dai seama ai ajuns la fantana din Agora… ce vezi in reflexia stralucitoare a apei? Cunosti chipul ce se ascunde dupa undele apei? Hai sa-ti vand un pont…inainte sa te pierzi in privirea din oglinda, apropie-te de omul cu barba lunga si straie albe…da exact, cel care sustine sus si tare ca “Singurul lucru pe care il stiu este ca nu stiu nimic!”

Poti sa incepi un dialog cu el? Vezi ca stie multe lucruri. Socrate se pare ca il cheama… nu asta este important, ci mai precis ce anume are el de impartasit.

Hai, fa-ti timp sa il asculti fie si numai pentru cateva minute. Ce a zis? Ca omul ajunge in mod exclusiv o problema …pentru el insusi. Ei na… tu ce crezi despre chestia asta?

Ma duc sa vad cum rezolva el problema asta aparent existentiala… Poti sa ma insotesti daca vrei, sau poti sa te intorci la realitatea ta urbana 🙂 Sa stii ca eu te astept cu mare drag pe aici, sau, daca aflii mai multe lucruri – a la – Socrate, te astept sa vii joi, 26 iulie la intalnirea “Cu tine, impreuna!” pregatita de fetele Dreams Come True 😉 O sa faca mult sens pentru tine, sunt convinsa!