Atitudinea ta fata de bani

Banii sunt o resursa care te ajuta sa evoluezi, sa inovezi, sa cresti si sa contribui la bunastarea ta si a celor din jur.

Fie ca sunt cash sau plasati in tot felul de investitii, prinsi in conturi de banci sau fluturand prin portofele, ei fac parte din viata noastra. De altfel, reprezinta unul dintre cele mai puternice subiecte si impart societatea umana in mai multe categorii de oameni:

– persoane dispuse sa cheltuie impinse de decizii emotionale (sa merg la film, sa-i fac un cadou persoanei dragi din viata mea) sau rationale (intretinerea, chiria, lumina, doctorul, painea etc.)

– oameni care prefera sa economiseasca fiecare banut visand sa-i investeasca la un moment dat, intr-un proiect sau intr-o achizitie mai ampla (o masina mai scumpa, o casa mai frumoasa etc).

– cei care investesc, construiesc, risca, castiga si apoi reinvestesc si tot asa.

Cum ar arata o lume fara bani?

Iti poti imagina cum am cumpara hainele pe care le purtam, hrana de zi cu zi, casa pe care o adoram sau orice lucru pentru care azi dam bani si care in schimb urca procentual scala fericirii? Cum te-ai simti in aceasta lume si cum te simti astazi cand tratezi subiectul „Bani”?

Oare de ce Travie Mccoy si Bruno Mars canta cu atata foc de momentul cand or sa fie milionari?? Exista oameni extrem de fericiti cu putinul pe care il au, oameni mai putin fericiti in avutia lor si vice versa. Ce au ei in comun? Iti spun eu: o anumita atitudine fata de bani.

Intrebarea acum e: Care este atitudinea ta fata de bani? Care-ti sunt credintele limitative care dau putere banilor? Esti multumit de relatia pe care TU o ai cu acestia? Se vede acest lucru in ceea ce faci cu banii pentru TINE sau lipsesc din cauza ca ai alte prioritati mai mult sau mai putin aflate in tandem cu dorintele tale?

Revenind la prima fraza, banii sunt o resursa cu diverse utilizari, iti mai ramane doar sa intelegi pe deplin manualul lor de instructiuni, pentru ca ei te sustin sa evoluezi, sa inovezi, sa cresti si sa contribui la bunastarea ta si a celor din jur.